Soutribbetjies
home > boodschappen > Soutribbetjies
Voorbereiden:
Kook de krabbetjes 20 minuten zachtjes in de vleesbouillon. Haal ze eruit, dep ze droog en leg ze naast elkaar op een schaal. Bestrooi ze met (zee)zout en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de peper, zonder zaadjes, in stukjes. Pel de ui en knoflook en snipper deze. Schil de gemberwortel en hak deze fijn. Pureer met de staafmixer peper, ui, knoflook, gember, kaneelpoeder, chilipoeder, citroensap, rum en basterdsuiker tot een pasta. Dep de krabbetjes nog een keer droog met keukenpapier zodat het overtollige zout verwijderd wordt. Bestrijk de krabbetjes rondom met de helft van de pasta en laat dit ca. 1 uur intrekken.
Bereiden:
Steek een houtskoolbarbecue ongeveer een half uur van tevoren aan. Roer de olie door de rest van de pasta en bestrijk het vlees er tijdens het roosteren mee. Rooster het vlees in ca. 15 minuten rondom bruin. Keer het regelmatig om.
Tip:
Vervang de verse gemberwortel door 2 gemberbolletjes op siroop. Gebruik in plaats van chilipoeder paprikapoeder. Lekker met gepofte (zoete) aardappel.
Variatie:
Serveer er eens geroosterde knoflook bij. Verpak een hele bol knoflook, die een beetje opengedrukt is en besprenkeld met olijfolie, in aluminiumfolie. Leg de pakketjes ca. 45 minuten in de hete kooltjes tot ze zacht zijn. Pak de knoflook uit en knijp deze over het vlees of over het brood.
Wijnadvies:
Extra lekker met een Hoop Huis Droe Rooi!
Bereidingstijd:
ca.40 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 42g
vet 52g
koolhydraten 9g
kcal (kJ) 672
Ingrediënten voor 4 personen
1,5 kg varkenskrabbetjes (spareribs)
2 l vleesbouillon (van tablet of uit pot)
2 eetl. (zee)zout
1 rode peper
2 knoflookteentjes
1 ui
stukje verse gemberwortel (ca. 3 cm)
1 theel. kaneelpoeder
1 theel. chilipoeder
1 eetl. citroensap of wijnazijn
2 eetl. rum, cognac of vieux
1 eetl. bruine basterdsuiker
3 eetl. zonnebloemolie