Spaanse kipburger op knoflookpuree

home > boodschappen > Spaanse kipburger op knoflookpuree

Voorbereiden:
Begin met de knoflookpuree. Kook de aardappels met zout in circa 15 minuten gaar. Giet af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappels fijn, voeg een beetje kookvocht toe en klop olie, knoflook, zout en paprikapoeder erdoor. Houd de puree warm. Meng kip, spekjes, knoflook, olijven, rode peper, ui, zout, peper en maïzena of bloem door elkaar. Vorm er 4 burgers van.

Bereiden:
Verhit de olijfolie en bak hierin de kipburgers goudbruin en gaar in circa 10 minuten. Serveer ze op een bedje knoflookpuree en een pluk sla. Garneer de kipburgers met een kers­tomaatje.

Wijnadvies:
Ideaal met een Spaanse rosado, keuze uit Tesoro of Vega Libre.

Bereidingstijd:
ca.35 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 33g
vet 49g
koolhydraten 26g
kcal 680





Ingrediënten voor 4 personen

400 g kipfilet, zeer fijngehakt of grofgemalen (geen puree)
100 g magere gerookte spekblokjes, zeer fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
50 g zwarte olijven, fijngehakt
1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
1 rode ui, fijngehakt
zout en versgemalen peper
1 theel. maïzena of bloem
3 eetl. olijfolie
75 g veldsla of gemengde
jonge bladsla
4 cherry-/kerstomaten
voor de knoflookpuree:
500 g aardappels, geschild, in grove stukken
zout
100 ml olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 theel. paprikapoeder