Stamppot met paksoi, geitenkaas en noten

home > boodschappen > Stamppot met paksoi, geitenkaas en noten

Voorbereiden:
Meng de wijnazijn door de uiringen en strooi er peper en zout over. Boen de sinaasappelen schoon. Rasp 1 eetlepel van de schil en pers de vruchten. Kook de aardappelen met zout in ca. 20 minuten gaar. Kook het sinaasappelsap en de rasp in tot de helft.

Bereiden:
Giet de uien af. Verhit de olijfolie en roerbak de paksoi hierin 3 minuten. Stamp de gare aardappelen fijn met de helft van de geitenkaas en de helft van de noten. Voeg de ui, paksoi, sinaasappelsap en peper en zout naar smaak toe. Bestrooi het gerecht met de rest van de geitenkaas en de noten.

Tip:
Voeg eens 1 eetlepel honing aan het sinaasappelsap toe.

Variatie:
In plaats van paksoi is Chinese kool ook heel lekker.

Wijnadvies:
Lekker met een niet te moeilijke frisse, fruitige witte wijn, bijvoorbeeld een Schoondal wit uit Zuid-Afrika of een Vin de Pays sauvignon uit de Languedoc.





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl. rode wijnazijn
2 rode uien, in smalle ringen
versgemalen peper en zout
2 sinaasappels
1 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en gehalveerd
2 eetl. olijfolie (Mediterrane)
1 struik paksoi, in repen
250 g zachte geitenkaas,
verkruimeld
75 g walnoten, grof gehakt