Stoofschotel van kip met mosterd

home > boodschappen > Stoofschotel van kip met mosterd

Voorbereiden:
Verwarm de oven op 180ºC. Verhit 2 eetl. olie in een braadpan en bak de kippenbouten rondom aan. Bestrooi ze met peper en zout en schep ze in een braadslee voor de oven. Pel de ui en snijd deze met de prei in ringen. Voeg ze bij de kip met het geperste teentje knoflook en de rest van de olie. Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Halveer ze en voeg ze bij de kip, ui en prei met de kippenbouillon, kookroom, mosterd en citroensap.

Bereiden:
Zet het gerecht 1 uur afgedekt midden in de oven. Het laatste half uur onafgedekt zodat de saus iets kan indikken.

Tip:
Lekker met rijst of gekookte aardappelen en sperziebonen.

Variatie:
Voeg eens 1 eetl. gehakte dragon (vers of diepvries) bij dit gerecht. Mosterd gecombineerd met 1 eetl. honing en 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) is ook heel lekker.

Wijnadvies:
Chardonnay is bij deze stoofschotel een uitstekende keuze. Neem een Mâcon-Villages. Een goed alternatief is de Italiaanse Pinot Grigio (9-11ºC).





Ingrediënten voor 4 personen

4 eetl. olijfolie
4 kippenbouten
zout en versgemalen peper
1 ui
2 preien
1 teentje knoflook
250 g champignons
3 dl kippenbouillon
(van tablet of uit pot)
2 dl kookroom
1 eetl. mosterd
2 eetl. citroensap