Thais kippannetje

home > boodschappen > Thais kippannetje

Voorbereiden:
Rooster de noten in 1 eetlepel hete olie goudbruin en schep ze uit de pan.

Bereiden:
Verhit de rest van de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Schep de kerriepoeder en kipfilet erbij en roerbak 4 minuten. Voeg de rode peper, kokosmelk en bouillon toe en stoof zachtjes 10 minuten. Bind eventueel met allesbinder of aangelengde maïzena. Schep de ananas en druiven erbij en verwarm zonder te koken. Serveer het gerecht bestrooid met koriander en de noten.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 26g
vet 17g
koolhydraten 14g
kcal 315





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl. blanke amandelen of ongezouten cashew­noten
3 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 eetl. kerriepoeder of currypasta
400 g kipfilet, in repen
1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
200 ml kokosmelk (pakje of blikje) of santen
100 ml kippenbouillon (van tablet of uit pot)
eventueel 1 eetl. maïzena of allesbinder
200 g (verse) ananas, in blokjes
150 g witte druiven zonder pit, gehalveerd
2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)