Thaise soep met kip en garnalen

home > boodschappen > Thaise soep met kip en garnalen

Voorbereiden:
Snijd de kipfilet in reepjes.

Bereiden:
Verhit de kippenbouillon in een soeppan. Voeg de gesneden paksoi, gemberpoeder, de komkommerblokjes en Chinese kool toe. Kook gedurende 2 minuten. Roer de kokosmelk, taugé, garnalen, sambal oelek en het citroensap door de soep. Schep de hete soep in kommen. Verdeel de reepjes kipfilets over de kommen en strooi er koriander of peterselie op.

Wijnadvies:
Als afblussende dorstlesser: Elzasser Edelzwicker of pinot blanc.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 25g
vet 12g
koolhydraten 5g
kcal (kJ) 228





Ingrediënten voor 4 personen

250 g gerookte kipfilet aan
een stuk
1 l kippenbouillon
2 stengels paksoi, in repen
1/2 theel. gemberpoeder
4 eetl. komkommer, in blokjes
4 eetl. Chinese kool,
in dunne sliertjes
125 ml dunne kokosmelk
50 g taugé
100 g garnalen (Vismarine),
ontdooid
1/2 theel. sambal oelek
2 eetl. citroensap
2 eetl. fijngehakte koriander
of peterselie