Tomatencarpaccio met selderij en kaas
home > boodschappen > Tomatencarpaccio met selderij en kaas
Bereiden:
Meng de ingrediënten voor de dressing. Leg de tomatenplakken naast elkaar op de borden. Strooi er een beetje (zee)zout over. Leg een pluk sla in het midden op de tomaten. Schik de selderijreepjes, noten en kaas op de sla. Sprenkel de dressing erover en garneer met bieslook.
Tip:
• Vervang de selderijreepjes door een bosje radijs, schoongemaakt en in smalle reepjes gesneden.
• Vervang de yoghurt en halvanaise in de dressing door demi crème fraîche of zure room (Melkan).
Wijnadvies:
Tomaten verlangen knapperig wit. Onze witte huiswijn smaakt dan prima. Maar ook altijd goed is Sauvignon Blanc, en daarin is veel keuze. Denk aan Touraine Sauvignon, Jean Sablenay, Danie de Wet of Qué Mas.
Bereidingstijd:
ca.20 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 10g
vet 19g
koolhydraten 7g
kcal 245
Ingrediënten voor 4 personen
6 grote rijpe trostomaten, in zeer dunne plakken gesneden (zee)zout
75 g veldsla of rucola
150 g selderijreepjes (potje), uitgelekt
50 g walnoten, grof gehakt
100 g extra belegen (boeren)kaas, in reepjes
sprieten bieslook
voor de dressing:
3 eetl. magere yoghurt (Melkan)
2 eetl. halvanaise
1/2 theel. mosterd
mespuntje kerriepoeder