Tomatensoep met basilicum

home > boodschappen > Tomatensoep met basilicum

Bereiden:
Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook circa 5 minuten. Voeg de basilicum en tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Voeg de tomatenblokjes (inclusief het sap) en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken en pureer de soep dan. Breng op smaak met zout en peper.

Tip:

Serveersuggestie:
Lekker met brood en kaas.

Tips: – Maak er een extra gevulde soep van met blokjes courgette en/of wortel en gehaktballetjes. – U kunt de soep vegetarisch maken door groente- of kruidenbouillon te gebruiken.

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 4g
vet 9g
koolhydraten 14g
kcal 150





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl. olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 eetl. gedroogde basilicum
1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
2 blikken tomatenblokjes
500 ml runderbouillon van 2 tabletten
zout en versgemalen peper