Tompouce

home > boodschappen > Tompouce

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel filodeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk het deeg met het ei en leg er een vel bovenop. Bestrijk dit ook met ei en leg het laatste vel erop. Bestrijk ook dit met ei en snijd het deegvel met een pizza­snijder in 8 gelijke stukken (driehoek, vierkant, rechthoek of ruit). Bestrooi ze met een derde van het amandelschaafsel. Bak in de oven in circa 8 minuten goudbruin en knapperig. Roer ondertussen de mascar­pone los met de citroenrasp, sap en honing. Leg op elk bord een filokoekje en verdeel hierover de mascarpone. Bestrooi met de rest van de amandelen, leg het andere filokoekje erbovenop en bestrooi met poedersuiker.

Tip:
U kunt van deze tompouce ook een versie met meerdere lagen maken. Serveersuggestie: Lekker met vers fruit en munt.

Wijnadvies:
Kies een zoete wijn, Neirano Asti Spumante is altijd goed. En niet te vergeten Yellow Tail Moscato. Maar ook Portly sweet white is graag in de buurt van een tompouce te vinden.

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 7g
vet 25g
koolhydraten 17g
kcal 325





Ingrediënten voor 4 personen

3 vellen filodeeg, ontdooid

1 losgeklopt ei
40 g amandelschaafsel
150 g mascarpone
rasp en sap van een halve citroen
2 eetl. vloeibare honing
poedersuiker

bakpapier