Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus
home > boodschappen > Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin. Meng de beschuiten, eieren, 4 eetlepels pesto, 1/2 theelepel zout, peper en pijnboompitten door het gehakt. Vorm er een grote worst van en leg deze op een bakplaat.
Bereiden:
Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Laat het gehaktbrood 10 minuten rusten voor u het aansnijdt. Meng intussen de zure room met de yoghurt, de sjalotjes en de rest van de pesto. Leg het gehaktbrood op een plank, snijd er plakken van en serveer ze met de basilicumsaus.
Tip:
Maak een Mexicaanse versie door het gehakt te mengen met 1 rode of gele paprika in blokjes, 1 eetlepel chilipoeder of 1 blikje maïs (ca. 180 gram) en tacokruiden. Serveer er tacosaus of hotketchup bij.
Variatie:
Lekker met een groene salade met tomaat en komkommer of gegrilde courgette en geroosterde tomaat.
Wijnadvies:
Vanwege het Italiaanse karakter ook rood uit dat land: Chianti Sensi is een mooie begeleider.
Bereidingstijd:
ca.60 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 49g
vet 59g
koolhydraten 12g
kcal 755
Ingrediënten voor 4 personen
50 g pijnboompitten
3 beschuiten, fijn verkruimeld
2 eieren
6 eetl. pesto
zout en versgemalen peper
750 g kalfs- of rundergehakt
125 ml zure room (Melkan)
150 ml magere yoghurt (Melkan)
2 sjalotjes, gesnipperd