Toscaanse kipsalade met rucola en druiven

home > boodschappen > Toscaanse kipsalade met rucola en druiven

Voorbereiden:
Kook de pasta beetgaar, giet af en spoel er koud water over. Bak in de tussentijd de kipfilet al omscheppend in hete olijfolie gaar. Snijd de rucola iets kleiner. Meng de ingrediënten voor de dressing.

Bereiden:
Schep de kipfilet, rucola, tomaten en de druiven door de pasta. Meng de dressing erdoor.

Tip:
De rucola kan worden vervangen door reepjes rode sla. Neem in plaats van kip reepjes biefstuk.

Wijnadvies:
Kies hier voor een frisse Zuid-Franse sauvignon blanc, een Zuid-Afrikaanse chenin blanc of een Italiaanse droge witte wijn naar keuze.

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 36g
vet 23g
koolhydraten 79g
kcal (kJ) 665





Ingrediënten voor 4 personen

400 g pasta (strikjes of penne)
400 g kipfilet, in blokjes of reepjes
2 eetl. olijfolie
75 g rucola
1/2 bakje kerstomaten, gehalveerd
200 g witte druiven zonder pit voor de dressing:
3 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
zout en versgemalen peper
1 teentje knoflook, geperst
mespuntje mosterd