Turkse frikadellen in tomatensaus (köfte)

home > boodschappen > Turkse frikadellen in tomatensaus (köfte)

Voorbereiden:
Verkruimel de sneetjes witbrood zonder korst fijn, rasp de gepelde ui grof, pers de teentjes knoflook en kneed alles met peper en zout, ei, kaneelpoeder, gemalen komijn en munt door het gehakt. Vorm hiervan frikadellen van 8 cm lang en 4 cm dik. Pel en snipper de ui voor de tomatensaus.

Bereiden:
Verhit voor de tomatensaus 1 eetl. zonnebloemolie en fruit hierin de gesnipperde ui. Schep de tomaten met sap, de tomatenpuree, citroensap, peper, zout en paprikapoeder erdoor. Breng het geheel aan de kook en kook het zachtjes 10 minuten. Bak intussen de frikadellen in 2 eetl. hete zonnebloemolie in 10 minuten rondom bruin en gaar. Leg ze in de tomatensaus en warm nog 5 minuten goed door. Lekker met rijst en groene salade.

Tip:
Vervang de munt eventueel door peterselie. Voeg eens 1 eetl. honing bij de tomatensaus.

Wijnadvies:
De wijn kan eenvoudig blijven: Rode Coteaux du Languedoc, Côtes du Rhône. Buzet of Cahors en uit Spanje La Mancha of Valdepeñas (15-18ºC).

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 29g
vet 32g
koolhydraten 18g
kcal (kJ) 476





Ingrediënten voor 4 personen

2 sneetjes witbrood
1 ui
2 teentjes knoflook
versgemalen peper
zout
1 ei
1 theel. kaneelpoeder
1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
2 eetl. gehakte munt (vers of diepvries)
of 2 theel. gedroogd
500 g rundergehakt
2 eetl. zonnebloemolie
voor de tomatensaus:
1 eetl. zonnebloemolie
1 ui
1 blik tomaten op sap (ca. 400 g)
1 blikje tomatenpuree (60 g)
2 eetl. citroensap
versgemalen peper
zout
1/2 theel. paprikapoeder