Turkse maaltijdsoep

home > boodschappen > Turkse maaltijdsoep

Voorbereiden:
Snipper de gepelde ui. Snijd de stengels bleekselderij in dunne plakjes.

Bereiden:
Bak het shoarmavlees en de gesnipperde ui in de olie gaar. Voeg de knoflook uit de knijper en de Provençaalse kruiden toe. Breng 1 1/2 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de soepgroenten en bleekselderij toe. Laat de groenten circa 5 minuten koken. Roer de gezeefde tomaten door de bouillon. Voeg op het laatste moment het shoarmamengsel en de witte bonen met het vocht toe. Serveer met ciabatta of Turks brood.

Wijnadvies:
Het sjoarmavlees vraagt om een stevig tegenwicht: kies daarom voor een rode Bordeaux of een Bergerac uit het zuidenwesten van Frankrijk (16-18°C).

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 17g
vet 11g
koolhydraten 21g
kcal (kJ) 251





Ingrediënten voor 4 personen

450 g witte bonen uit pot of blik
1 ui
2 stengels bleekselderij
2 eetl. zonnebloemolie
250 g shoarmavlees
2 teentjes knoflook
3 vleesbouillontabletten
250 g soepgroenten
2 theel. Provençaalse kruiden
1 pakje gezeefde tomaten