Turkse stoofpot met zuidvruchten
home > boodschappen > Turkse stoofpot met zuidvruchten
Voorbereiden:
Bestrooi het vlees met kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en peper.
Bereiden:
Verhit de olijfolie en bak de vleesblokjes hierin rondom bruin. Voeg ui en knoflook toe en laat even meebakken. Voeg zout naar smaak toe. Voeg 200 ml water toe en stoof zachtjes minimaal 1 uur met deksel op de pan. Laat de paprika en de tuttifrutti de laatste 20 minuten meestoven. Bestrooi het gerecht met peterselie.
Tip:
Neem in plaats van runderpoelet blokjes lamsvlees. Serveersuggestie: Lekker met zilvervliesrijst of aardappelpuree.
Variatie:
Vervang de tuttifrutti door abrikozen, vijgen of dadels.
Wijnadvies:
Probeer hier een volle, ronde en kruidige syrah/shiraz wijn uit Zuid-Afrika of Australië.
Bereidingstijd:
ca.90 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 30g
vet 11g
koolhydraten 34g
kcal (kJ) 355
Ingrediënten voor 4 personen
500 g runderpoelet
1/2 theel. kaneelpoeder
mespuntje kruidnagelpoeder
zout en versgemalen peper
3 eetl. olijfolie (Mediterrane)
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode of gele paprika, in repen
250 g tuttifrutti
2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd