Urker vispalet met peterseliesaus

home > boodschappen > Urker vispalet met peterseliesaus

Voorbereiden:
Dep de vis droog en besprenkel hem met citroensap. Laat dit even intrekken. Laat voor de saus de witte wijn met het sjalotje tot 2/3 inkoken. Giet de kookroom erbij en laat de saus inkoken tot deze licht gebonden is.

Bereiden:
Bak de vis in hete olie enkele minuten licht aan en gaar zonder dat deze bruin wordt. Klop de boterblokjes in gedeelten door de saus. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de peterselie erdoor. Giet een spiegel van deze saus op warme borden en leg daarop de visfilets.

Tip:
 Serveersuggestie: Lekker met gekookte krieltjes en worteltjes met peultjes.  Breid het vispalet uit met zeevruchtencocktail (Vismarine).

Variatie:
 Vervang de zalmfilet en kabeljauw eens door scholrolletjes, koolvisfilet en tonijnsteak (Vismarine).

Wijnadvies:
Schenk hier een prachtige witte biologische wijn van de Reestlandhoeve uit Balkbrug! Bij gebrek, een goede muscadet.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 46g
vet 38g
koolhydraten 6g
kcal (kJ) 566





Ingrediënten voor 4 personen

400 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid
400 g kabeljauw (Vismarine), ontdooid
sap van 1 citroen
100 ml witte wijn
1 sjalotje, gesnipperd
400 ml kookroom
2 eetl. zonnebloemolie
50 g koude boter, in blokjes
zout en versgemalen peper
2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd