Varkenshaas met champignons en citroensaus

home > boodschappen > Varkenshaas met champignons en citroensaus

Voorbereiden:
Snijd de varkenshaas in schuine plakken van 2 cm dik en sla ze tussen 2 velletjes gladfolie met de bodem van een steelpan plat. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Snipper de ui.

Bereiden:
Roer de bloem met de kerrie en wat zout en peper door elkaar en haal er de plakken vlees door. Verhit de olie en de boter in een pan en braad de vleesplakken in circa 2 minuten per kant gaar en bruin. Schep ze uit de pan en houd ze afgedekt warm in de oven die op 100°C is voorverwarmd. Bak de champignons en de ui in het achtergebleven braadvet tot ze beginnen te kleuren. Voeg de dragon, de bouillon en de crème fraîche toe en roer goed. Breng de saus aan de kook, roer er het citroensap door, draai het vuur laag en breng de saus zo nodig verder op smaak met wat zout en peper. Geef de saus apart bij het vlees. Lekker met aardappelpuree en sla.

Wijnadvies:
Fruitige rode wijnen doen het goed: kies voor een goed gekoelde Beaujolais-Villages of een even fruitige Italiaanse Bardolino.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 42g
vet 54g
koolhydraten 14g
kcal (kJ) 710





Ingrediënten voor 4 personen

2 varkenshaasjes á ± 250 g
350 g champignons
1 middelgrote ui
2 eetl. bloem
1 theel. kerrie
zout en versgemalen peper
2 eetl. olie
50 g boter
1 eetl. fijngehakte verse dragon of 1 theel. gedroogde
0.125 l bouillon van 1 flinke theel. bouillonpoeder
1 bekertje crème fraîche (125 g)
1 scheutje citroensap