Varkenshaasjes in romige preikaassaus
home > boodschappen > Varkenshaasjes in romige preikaassaus
Voorbereiden:
Prak de geitenkaasje fijn. Roer de slagroom en maïzena door elkaar en roer dan de kruimels geitenkaas erdoor. Snijd de schoongemaakte prei in dunne ringen.
Bereiden:
Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes snel rondom lichtbruin. Temper de hittebron. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees in ongeveer 20 minuten gaar. Schep de varkenshaasjes uit de pan. Snijd ze in 4 stukken van een gelijk gewicht. Dek het vlees af met aluminiumfolie om het warm te houden. Roer de aanzetsels los van de bodem van de pan. Giet het slagroommengsel bij het braadvet en breng aan de kook. Voeg de gesneden prei toe. Roer alles met een garde goed door tot er een gladde saus ontstaat. Verdeel de varkenshaasjes over de borden. Schep de preikaassaus over het vlees.
Tip:
Vervang de geitenkaas door gorgonzola.
Variatie:
Serveer er gekookte worteltjes en gebakken paddestoelen bij.
Wijnadvies:
U kunt hier doorgaan met de chardonnay of kiezen voor een Franse merlot of cabernet rosé.
Bereidingstijd:
ca.30 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 46g
vet 44g
koolhydraten 3g
kcal (kJ) 592
Ingrediënten voor 4 personen
2 kleine zachte geitenkaasjes
(ca. 100 gram) of mon chou of feta
250 ml slagroom
1 volle theel. maïzena
1 prei
50 g boter
2 varkenshaasjes (totaalgewicht ca. 500-600 gram)
zout en versgemalen peper