Verstopte eieren met kerriesaus
home > boodschappen > Verstopte eieren met kerriesaus
Voorbereiden:
Kook de eieren in 8 minuten bijna hard, laat ze schrikken en pel ze. Maak het gehakt aan met de peterselie, de eierdooier en wat zout en peper. Verdeel het gehakt in vier gelijke porties en druk ze met met bloem bestrooide handen uit tot platte lapjes. Leg op ieder gehaktlapje een ei en druk het gehakt zo om de eieren dat ze geheel verpakt zijn. Rol de ballen eerst door de bloem, daarna door het met een paar druppels water losgeklopte ei en ten slotte door het paneermeel. Roer voor de kerriesaus de mayonaise, de yoghurt, de kerrie en de honing of de suiker in een kom door elkaar.
Bereiden:
Verhit de frituurolie tot er damp afkomt en laat de gehaktballen met een schuimspaan in de hete olie glijden. Bak ze in circa 5 minuten goudbruin en gaar en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de ballen doormidden. Zet de saus op tafel en serveer met aardappelpuree of gebakken aardappelen en groenten naar keuze.
Wijnadvies:
Ei is niet wijnvriendelijk. Toch zou een milde Duitse wijn goed combineren. Riesling of Müller-Thurgau Kabinett van Rijn of Moezel (10-12°C).
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren
350 gram half om half gehakt
2 eetl. fijngehakte peterselie
1 eierdooier
zout en versgemalen peper
2 eetl. bloem + extra bloem voor de handen
1 ei
4 eetl. paneermeel
olie om te frituren
Voor de saus:
4 eetl. mayonaise
4 eetl. yoghurt
2 theel. kerrie
1 theel. honing of suiker