Vis in zachte kokos-kerriesaus met lentegroenten

home > boodschappen > Vis in zachte kokos-kerriesaus met lentegroenten

Voorbereiden:
Schep de visstukjes om met citroen- of limoensap en zout en peper naar smaak.

Bereiden:
Fruit de ui in de olie in 3-4 minuten goudbruin. Voeg paprika, spitskool, knoflook en kerriepoeder toe en roerbak 3 minuten. Schenk de visbouillon en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de wortelstukjes toe, dek de pan af en kook het gerecht 10 minuten op lage stand, zodat de groenten bijna gaar zijn. Voeg de visstukjes toe, dek de pan weer af en stoof de vis in 6-8 minuten gaar; schep af en toe om. Schep op het laatst de lente-uitjes en – als u dat lekker vindt – de gehakte koriander of peterselie erdoor.

Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met brood of gekookte nieuwe aardappels en een puntje limoen of citroen.

Wijnadvies:
De Thaise invloeden in dit gerecht bieden een keur aan wijnmogelijkheden: Riesling, sauvignon blanc, een blend van sauvignon blanc met semillon, colombard-chardonnay en pinot gris.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 23g
vet 15g
koolhydraten 11g
kcal (kJ) 270





Ingrediënten voor 4 personen

200 g kabeljauwfilet, (Vismarine of vers), ontdooid en in blokjes

200 g zalmfilet (Vismarine of vers), ontdooid en in blokjes
2 eetl. citroen- of limoensap
zout en versgemalen peper
1 (zoete) ui, gesnipperd
1 eetl. zonnebloemolie
1 gele paprika, in reepjes
300 g spitskool, in 1 cm brede repen
1 teentje knoflook, geperst
1 eetl. kerriepoeder
300 ml visbouillon, van tablet
of uit pot
100 ml kokosmelk
300 g bosworteltjes, in dikke plakjes
3 lente-uitjes, in schuine ringen
(1 bakje/zakje verse koriander of
peterselie)