Vruchtenpannenkoek met sinaasappelmarmelade
home > boodschappen > Vruchtenpannenkoek met sinaasappelmarmelade
Voorbereiden:
Leg de pannenkoeken op een plat bord of in een magnetronschaal. Boen de sinaasappel schoon en rasp 1 eetlepel van de schil. Pers de vrucht. Meng het sap door het vruchtenmengsel. Schep de sinaasappelrasp met de amandellikeur door de marmelade. Verwarm de pannenkoeken 1-2 minuten in de magnetron op 800 Watt
(of in een hete koekenpan of iets langer in een voorverwarmde oven).
Bereiden:
Bestrijk de pannenkoeken met de sinaasappelmarmelade en verdeel de vruchten erover. Rol ze op of vouw ze dubbel en serveer ze met poedersuiker.
Tip:
Ga eens uit van rood fruit zoals aardbeien, frambozen of bessen.
Variatie:
Neem in plaats van sinaasappelmarmelade bosvruchtenjam met een scheutje bessenlikeur.
Bereidingstijd:
ca.20 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 4g
vet 6g
koolhydraten 72g
kcal (kJ) 355
Ingrediënten voor 4 personen
4 pannenkoeken (kant-en-klaar)
1 sinaasappel
400 g fruit zoals kiwi, mandarijn, ananas, banaan, mango, appel, peer, in stukjes
1 eetl. amandellikeur
1/2 pot sinaasappelmarmelade of
abrikozenjam
poedersuiker