Wentelteefjes met vanille-ijs en boerenjongens
home > boodschappen > Wentelteefjes met vanille-ijs en boerenjongens
Voorbereiden:
Verwarm de rozijnen in de rum met 2 eetlepels basterdsuiker zonder te koken. Laat afkoelen. Klop de eieren met de suiker romig. Voeg kaneel en melk toe. Week hierin de sneetjes brood.
Bereiden:
Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin en krokant. Serveer ze warm met bolletjes vanille-ijs en schep daarover de boerenjongens.
Bereidingstijd:
ca.30 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 19g
vet 43g
koolhydraten 118g
kcal (kJ) 935
Zie ook deze website over wentelteefjes
Ingrediënten voor 4 personen
100 g blanke rozijnen
3 eetl. rum
4 eetl. witte basterdsuiker
2 eieren
40 g suiker
1 theel. kaneelpoeder
350 ml melk
8 sneetjes oud brood, zonder korst
50 g boter
1 l vanille-ijs