Zelfgemaakte chips

home > boodschappen > Zelfgemaakte chips

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, was ze en dep ze met keukenpapier droog. Schaaf er hele dunne schijfjes van. Doe dit met een komkommerschaaf of als je een vaste hand hebt met een mes. Bekleed een bakplaat of braadslede met bakpapier.

Bereiden:
Verdeel de aardappelschijfjes zo over het bakpapier dat ze niet op elkaar liggen. Bestrijk ze met olie en strooi er wat zout op. Laat ze in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin worden. Draai ze eventueel even om met een keukentang. Serveer er een lekkere dip bij.

Tip:
Neem in plaats van zout paprika- of kerriepoeder. De chips kunnen ook in een frituur van 170°C worden gebakken.

Variatie:
Maak op dezelfde manier (ze worden alleen minder bruin) eens groentechips of fruitchips van plakjes wortel, rettich of appel.

Bereidingstijd:
ca.35 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 3g
vet 5g
koolhydraten 24g
kcal (kJ) 153





Ingrediënten voor 4 personen

4 grote aardappelen
2 eetl. zonnebloemolie
zout
bakpapier