Gemarineerde garnalen
home > borrelhapjes > Gemarineerde garnalen
Meng de olijfolie, citroensap, kruiden, Spaanse peper, naar behoefte.
Een snufje vegeta, en de uitgeperste knoflook door elkaar, voeg er de garnalen aan toe, en doe alles in een potje, sluit dit af en zet 1 nacht in de koelkast.
Haal de garnalen een half uur voor je ze wilt eten uit de koelkast, en serveer b.v. bij de borrel, vergeet de servetjes niet, de garnalen druipen een beetje, maar het is het waard!. Ze zijn echt lekker. *Vegeta is een unieke mix van gedroogde groenten, kruiden en specerijen en wordt aan gerechten toegediend om de smaak te geven, echter zonder te overheersen. Te koop in Turkse winkels (blauw pakje). Je kan het een beetje vergelijken met het Maggie blokje in de Nederlandse keuken. Alleen is Vegeta voor veel meer gerechten dan alleen soep te gebruiken. (product uit de Kroatische keuken).
Ingrediënten voor 4 personen
125 g cocktailgarnalen
6 eetlepels milde olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Spaanse peper
snufje vegeta*
2 grote tenen verse knoflook