Kalkoen-abrikozenhapjes - Glutenvrij recept
home > borrelhapjes > Kalkoen-abrikozenhapjes - Glutenvrij recept
Met sinaasappelsap bevochtigde abrikozen worden in reepjes kalkoen gegrild. Ze zijn ideaal bij een borrel, maar ook een mooie garnering bij gebraden kip of kalkoen. Kalkoenreepjes zijn snel gaar; omdat ze geen vet bevatten moeten ze maar heel even worden gegrild, anders worden ze te droog.
Doe de abrikozen in een kommetje en meng het sinaasappelsap erdoor; dit voorkomt dat ze onder de grill aanbranden.
Meng marmelade en mosterd. Bestrijk elk kalkoenreepje met wat van dit mengsel en knip de reepjes dan in de lengte door. Snijd vervolgens elk reepje overdwars door, zodat er totaal 24 reepjes zijn.
Verwarm de grill voor op de middelste stand. Laat de abrikozen uitlekken. Wikkel om elke abrikoos een reepje kalkoen en steek dit vast met een cocktailprikker.
Leg de hapjes op de grillplaat en bestrijk ze met wat olie. Gril ze aan beide kanten ongeveer 1 minuut, zodat de kalkoen net gaar is.
Vul een kommetje met de hapjes en besprenkel ze desgewenst.
Ingrediënten voor 4 personen
24 gebruiksklare gedroogde abrikozen
sap van 1 sinaasappel
2 theel. marmelade
2 theel. grove mosterd
6 reepjes gerookte kalkoen, totaal circa 150 g
1 theel. olijfolie, extra vergine
fijngehakte verse gladde peterselie (desgewenst)