Tiroler kaasbolletjes
home > borrelhapjes > Tiroler kaasbolletjes
Pel en snipper de sjalotten. Rasp de Emmentaler grof. Verwarm de melk en week het brood in de melk. Verhit 10 gram van de boter en fruit de sjalotten op een halfhoog vuur in ca. 3 minuten goudgeel. meng de Emmentaler kaas, de bloem, de eieren, de dooier en de sjalotten door het geweekte en fijngewreven brood. Meng er vervolgens bieslook, basilicum, peper, zout en nootmuskaat naar smaak door.
Maak twee lepels nat en vorm eivormige balletjes van het mengsel. Kook ze in water met zout in ca. 15 minuten gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Verwarm intussen de rest van de boter en laat hem lichtbruin kleuren.
Ingrediënten voor 4 personen
2 sjalotten
250 gram Emmentaler
2 dl melk
250 gram oud witbrood
75 gram boter
2 eieren
15 gram bloem
1 eetl fijngesneden bieslook
1 eetl fijngesneden basilicum
peper
zout
nootmuskaat
1 eetl geraspte Parmezaanse kaas