Zuid-Afrikaanse dadelhapjes

home > borrelhapjes > Zuid-Afrikaanse dadelhapjes

Smelt de boter op een matig vuurtje, blijf roeren (het mag niet bruin worden). Doe de dadels erbij en blijf roeren tot het zacht is en goed gemengd. Haal de koekenpan van de hittebron af, laat heel even afkoelen en roer dan het ei er snel doorheen.
Giet de Rice Crispies in een grote mengbak en meng het stroopmengsel er doorheen. Smeer een schaal met boter in en strook kokos lichtjes over de bodem en de randen. Doe het mengsel er in en druk het stevig aan met de houten lepel, de bovenkant gladwrijven. Strooi er wat kokos overheen en zet de schaal in de koelkast. Als het goed afgekoeld is, in blokken snijden (niet te groot) en koel bewaren in een gesloten bak.

Opmerking:
Als je naar de ingrediënten kijkt lijkt het heel zwaar op de maag, maar dat is niet zo. Het is zelfs zo licht, dat je bijna zou vergeten dat er zoveel calorieën in zitten!





Ingrediënten voor 4 personen

250 g roomboter of margarine
200 g suiker
500 g dadels (ontpit)
1 ei, licht geklutst
1 pak Rice Crispies (200 g)
gemalen kokos