Groene asperges met een eitje en hollandaisesaus

home > c1000 > Groene asperges met een eitje en hollandaisesaus

Bereiding:

Snijd de onderste houtige stukjes (± 3 cm) van de asperges en kook de asperges in water met zout in ± 10 min. beetgaar.
Kook de eieren in ± 10 min. hard Pel ze en hak het eiwit en het eigeel apart fijn.
Verdeel de asperges over vier borden. Rol de rauwe ham tot roosjes en leg ze erbij.
Bestrooi de asperges met het gehakte ei.
Klop de dooiers 1 min. met peper en zout naar smaak in de blender of keukenmachine.
Verhit het citroensap en de azijn in een steelpan. Schenk het hete mengsel in een klein straaltje bij de eidooiers in de draaiende machine. Zet de blender daarna uit.
Smelt in dezelfde steelpan de boter zonder deze bruin te laten worden.
Zet de blender weer aan en schenk de boter bij het citroen-eimengsel.
Schenk de saus direct over de asperges en garneer met de bieslook.





Ingrediënten voor 4 personen

1 bos(je) groene asperges à 450 g
4 plak(jes) rauwe ham
4 x scharreleieren
1 eetl. C1000 verse bieslook, fijngeknipt
1 eetl. citroensap 1 el witte wijnazijn
100 g boter
(versgemalen) peper
2 x scharreleierdooiers
zout