Kipdrumsticks met geroerbakte rijst

home > c1000 > Kipdrumsticks met geroerbakte rijst

Bereiding:

Meng de gember met de tomatenpuree, de teriyakisaus, 1 eetl. van de olie en peper naar smaak en wrijf de kip ermee in.
Leg de drumsticks in een ovenvaste schaal en schuif de schaal in een voorverwarmde oven (200°C).
Laat de drumsticks in ± 35 min. helemaal gaar worden. Keer ze regelmatig.
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzigen op de verpakking in water met zout gaar.
Verhit de rest van de olie en roerbak de rijst met de bosui ± 3 min. al omscheppend. Schep de rest van de teriyakisaus erdoor en bak nog ± 3 min. al omscheppend. Serveer de rijst met de drumsticks.





Ingrediënten voor 4 personen

2 theel. Bresc geraspte gemberwortel (tube, koelvers)
2 eetl. C1000 tomatenpuree
6 eetl. C1000 woksaus teriyaki
3 eetl. C1000 oosterse roerbakolie
8 stuks kipdrumsticks 350 g C1000 pandanrijst
1 zak(je) C1000 bosui, in schuine stukjes van ± 2 cm
(versgemalen) peper
zout