Lamssteak met bosui en appelstroopjus

home > c1000 > Lamssteak met bosui en appelstroopjus

Bereiding:

Kook de krieltjes in water met zout gaar.
Kook de worteltjes in water met zout beetgaar.
Verhit intussen het vloeibare bakvet. Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak en bak het 3 min. per kant op een hoog vuur. Bak de bosuitjes mee. Neem het vlees en de bosui uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Schenk voorzichtig de port en 2 dl heet water in de pan, breng aan de kook en roer de aanbaksels los. Roer met een garde de stroop erdoor en leg de lamssteaks nog 1 min. in de saus
Neem ze uit de pan, leg ze op een schaal en verdeel de bosuitjes erover. Serveer ze met de saus, de krieltjes en de worteltjes.





Ingrediënten voor 4 personen

1 zak(ken) C1000 halve krieltjes met schil à 450 g
1 bos(je) C1000 worteltjes, geschrapt en in schuine stukjes van ± 3 cm
2½ eetl. C1000 bakken & braden
2 pak(jes) lamssteaks
4 stuk(s) bosuitjes, in schuine stukjes van 1 cm ½ dl rode port
1 eetl. appelstroop
(versgemalen) peper
zout