Ovenschotel met worteltjes en doperwtjes
home > c1000 > Ovenschotel met worteltjes en doperwtjes
Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt bruin en rul. Breng op smaak met peper, zout en noootmuskaat.
Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal en schep de worteltjes en doperwtjes erop
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel hem over de groenten.
Bestrooi met de kaas en laat het schoteltje in ± 25 min. in een voorverwarmde oven (200°C) door en door warm worden en gratineren. Dek het gerecht als de bovenkant te donker wordt af met een stukje aluminiumfolie.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g rundergehakt
4 zak(jes) C1000 aardappelpureemix à la minute
125 g C1000 geraspte kaas belegen
(versgemalen) peper, zout gemalen nootmuskaat
2 eetl. C1000 olijfolie traditioneel
1 pot(ten) C1000 doperwten met worteltjes à 680 g, uitgelekt