chocolade-recepten
Chocolade (ook wel: chocola) is een lekkernij, gemaakt van cacao dat wordt gewonnen uit cacaobonen, de pit van de vrucht van de cacaoboom (Theobroma cacao).
Chocolade is in de hele wereld bij velen geliefd. In Nederland en België is chocolade te koop als repen maar ook verwerkt in producten als bonbons en koekjes. Tevens is het losse cacaopoeder te koop. Chocolade is eveneens een ingrediënt van veel soorten snoepgoed.
De maakt er de lekkerste nagerechten en gebak van, die je maar kan voorstellen.
Chocolade recepten
- Chocoladepudding
- Chocoladecakejes met sinaasappelcompote en crème fraîche
- Gevulde peren met chocoladesaus
- Warme chocoladetaartjes met gember
- Kruidige fruitsalade met chocolade
- Chocoladetaart met een mascarpone en gezouten karamel saus
- Terrine van chocolade en speculaas
- Frambozen met chocoladeroom
- Chocoladetaart met hele peren