Babi Ketjap met gewokte broccolirijst
home > conimex-recepten > Babi Ketjap met gewokte broccolirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de hamlapjes in stukjes. Snijd de lente-uitjes in zo dun mogelijke plakjes.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de vleesstukjes ca. 5 minuten. Voeg de boemboe en een flinke scheut water toe en laat het vleesmengsel 5 minuten zachtjes pruttelen.
Verhit in een wok een scheutje olie en wok hierin de broccoli met de kerrie 5-8 minuten. Hoe korter je wokt, hoe knapperiger de broccoli blijft. Schep de rijst erdoor en warm goed door.
Verdeel de babi ketjap over 4 grote borden, verdeel de lente-uitjes erover en schep de broccolirijst ernaast. Bestrooi met wat seroendeng.
Op tafel
Zet voor de liefhebbers van pit Conimex Sambal Badjak op tafel.
Lekker anders kan ook:
Wok met de broccoliroosjes 2 in plakjes gesneden teentjes knoflook mee.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
400 g witte rijst 400 g hamlapjes Conimex Wok Olie 1 bakje Conimex Boemboe Babi Ketjap 6 lente-uitjes 600 g (kleine) broccoliroosjes 2 theel. Conimex Kerrie Djawa 2 eetl. Conimex Seroendeng