Babi Ketjap met rode paprika en paksoi met cashewnoten
home > conimex-recepten > Babi Ketjap met rode paprika en paksoi met cashewnoten
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm. Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de vleesblokjes 5 minuten.
Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd ondertussen de paprika´s in dunne reepjes en de paksoi in brede reepjes.
Verhit een andere wok of grote hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de paprika 5 minuten. Voeg de paksoi toe en wok nog 3 minuten. Voeg sambal naar smaak en de cashewnoten toe.
Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de babi ketjap en de groenten ernaast. Breek de kroepoek doormidden en leg de stukken ernaast.
Op tafel
Geef er Conimex Sambal Manis bij.
Lekker anders kan ook:
De varkenslapjes kun je vervangen door malse varkenshaasjes. Giet de pan als de speklapjes (krokant) zijn gebakken leeg en voeg dan pas de boemboe toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
400 g witte rijst 400 g varkenslapjes Conimex Wok Olie 1 bakje Conimex Boemboe voor Babi Ketjap 2 rode paprika’s 500 g paksoi ½ theel. Conimex Sambal Manis 2 eetl. cashewnoten 1 zak Conimex Kroepoek Naturel