Babi pangang met shii-takes en pinda's

home > conimex-recepten > Babi pangang met shii-takes en pinda's

Snijd de hamlappen in dunne plakjes. Meng de babi pangang marinademix (uit het pak) met 2 el olie. Meng in een kom met de plakjes vlees. Laat ca. 5 minuten marineren.

Kook de rijst (uit het pak) in 12 minuten gaar. Afgieten.

Snijd ondertussen de kool in smalle repen. Snijd grote shii-takes in vieren en houd kleine paddenstoelen heel. Hak de pinda´s grof.

Meng de dressingmix (uit het pak) met 3 el olie, de azijn en wortelreepjes.

Verhit een koekenpan en bak de plakjes vlees goudbruin (ca. 6 minuten). Voeg de shii-takes toe en wok ze 2 minuten mee.

Meng 3,5 dl koud water en de sausmix (uit het pak) in een pannetje. Breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut koken. Voeg de saus aan het vlees toe.

Verhit ondertussen een wok. Voeg een scheutje olie toe en wok de kool 3 minuten. Voeg de helft van de pinda’s toe.

Verdeel de Babi Pangang over 2-3 borden, strooi de rest van de pinda’s erover en schep de kool en de rijst ernaast. Geef de wortelsalade er apart bij.

Op tafel
Zet Sambal Badjak op tafel voor degenen die van lekker pittig houden.

Lekker anders kan ook:
Maak de saus voor Babi Pangang met sinaasappelsap in plaats van met water. Voeg ook een scheutje gembersiroop en eventueel een lepeltje sambal toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf kippensoep en Citroenmousse met kokos toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 2-3 personen:

300 g hamlappen 1 pak Conimex Babi Pangang (maaltijdpakket) Conimex Wok Olie 1 kleine (ca. 400 g) Chinese kool 200 g shii-takes 75 g gezouten pinda’s 3 el azijn 150 g fijne wortelreepjes (rauwkost)