Bahmi goreng met zoetzure scholfilet
home > conimex-recepten > Bahmi goreng met zoetzure scholfilet
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Meng de mix voor Bahmi Goreng met 1 dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
Meng de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie. Leg de scholfilets in de marinade en marineer ze 10 minuten.
Verhit ondertussen een wok. Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten. Roer de gewelde mix erdoor en wok nog 2 minuten. Schep de mie erdoor en wok nog 2 minuten. Voeg de ketjap toe.
Meng ondertussen de mix voor saus (uit het pakje) in een koekenpan met 3,5 dl koud water en breng het al roerende aan de kook. Leg de scholfilets in de saus en laat ze in ca. 4 minuten gaar worden.
Schep de bahmi op 4 borden, leg de scholfilets ernaast en leg er wat kroepoek bij. Zet de rest van de kroepoek op tafel.
Op tafel
Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes en pittige Sambal Oelek op tafel.
Lekker anders kan ook:
De schol kan worden vervangen door dunne plakjes kipfilet. Deze moeten wel eerst even om en om worden gebakken. En dan in 5 minuten in de saus gaar worden.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Koud kokossoepje met ananas en rode peper toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
0,5 zak (250 g) Conimex Mie (nestjes) 1 zakje Conimex Mix voor Bahmi Goreng 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur Conimex Wok Olie 4 dubbele scholfilets 600 g Chinese wokgroenten 4 eetl. Conimex Ketjap Manis 1 zak Conimex Kroepoek Saté