Bahmi met ketjap-citroenkip

home > conimex-recepten > Bahmi met ketjap-citroenkip

Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat ketjap aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.
Zet een grote wok op hoog vuur, laat de wok heet worden, voeg een scheutje wokolie toe en wok de reepjes kip 5 minuten. Voeg de bahmi- groenten toe en wok ze 5 minuten mee. Voeg de boemboe, 1 dl water, het citroensap en 6 eetlepels ketjap toe. Schep dan de mie erdoor en wok nog 3 minuten.
Schep de bahmi in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Marineer eventueel eerst de kipreepjes in het citroensap en de ketjap (ca. 15 minuten). Vervang de kipreepjes door biefstukreepjes, wok ze maar 3 minuten.

Op tafel
Zet Conimex Sambal, Ketjap en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.





Ingrediënten voor 4 personen

250 gram Conimex Mie (nestjes)
Conimex Ketjap Manis
350 gram kipfilet
Conimex Wok Olie
500 gram gesneden bahmigroentepakket
1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng
4 eetlepels citroensap