Bahmi met verse gember, gehakt en shii-take
home > conimex-recepten > Bahmi met verse gember, gehakt en shii-take
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de shii-takes in vieren. Schil de gemberwortel en snijd ‘m eerst in plakjes van ca. 2 mm dikte en vervolgens in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de gemberwortelreepjes 2 minuten. Voeg het gehakt toe en wok 5 minuten. Voeg de shii-takes toe en wok 1 minuut mee. Voeg de prei toe en wok alles nog 3 minuten.
Voeg 0,5 dl water en de boemboe toe, meng alles goed door elkaar. Schep de mie erdoor en wok nog 2 minuten. Schep de gembersiroop door de bahmi. Verdeel de bahmi over vier grote kommen.
Op tafel
Geef er lekker knapperige Conimex Cassave kroepoek bij en zet ook Conimex Sambal Brandal op tafel voor een extra pittig accent.
Lekker anders kan ook:
Nasi met verse gember, gehakt en shii-take maak je op ongeveer dezelfde wijze. Vervang de mie door witte rijst en gebruik Conimex Boemboe voor Nasi Goreng.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kerrie-kokossoep en Limoenkwark toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 3 personen:
0,5 zak (250 g) Conimex Mie (nestjes) 250 g shii-takes Conimex Wok Olie 50 g verse gemberwortel 400 g gehakt 6 el Conimex Gembersiroop 600 g gesneden prei 1 bakje Conimex Boemboe Bahmi Goreng