BBQ Kipsaté met atjar-rijstsalade
home > conimex-recepten > BBQ Kipsaté met atjar-rijstsalade
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van ca. 1,5 cm en meng ze met de marinade en 2 el olie. Rijg aan satéstokjes. Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de rijst met de sesamzaadjes 3 minuten. Af laten koelen. Rooster de saté op of onder de hete grill of op de hete BBQ in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar. Snijd de sla in dunne reepjes. Meng de sla met de sesamrijst, de atjar en de sesamolie. Verdeel over 4 grote borden en geef de saté ernaast.Op tafel
Lekker met Conimex Sambal Badjak.
Lekker anders kan ook:
Vervang de ijsbergsla door blaadjes kropsla of veldsla.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalendip en Citroensorbet toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
400 g rijst 400 g kipfilet 3 el Conimex Wok Marinade Conimex Wok Olie 3 el sesamzaadjes 1 krop ijsbergsla 1 pot Conimex Atjar Tjampoer 2 el sesamolie