Beef Sukiyaki met ananas en peultjessalade
home > conimex-recepten > Beef Sukiyaki met ananas en peultjessalade
Meng de marinademix (uit het pak) in een kom met 2 el olie. Schep de biefstukreepjes erdoor.
10 minuten laten marineren.
Kook de rijst (uit het pak) in 15 minuten gaar. Afgieten.
Kook de peultjes in ca. 5 minuten beetgaar. Afgieten en koud spoelen.
Laat ondertussen de ananasstukjes uitlekken en vang het vocht op. Snijd de lente-uitjes in smalle reepjes.
Meng het citroensap, 6 el olie, de sojasaus en naar smaak 1 of 2 el van het opgevangen ananasvocht in een ruime schaal met de peultjes en de lente-uitjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de biefstukreepjes 3 minuten.
Voeg 2 dl koud water en de sausmix (uit het pak) toe. Breng al roerend aan de kook. Voeg de Mirin (uit het pak) en de ananasstukjes toe en warm 1 minuut mee.
Verdeel de rijst over 2-3 borden en schep de sukiyaki ernaast. Geef de salade erbij.
Op tafel
Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes en Sambal Oelek op tafel.
Lekker anders kan ook:
Voeg 1 in reepjes gesneden paprika toe aan de salade.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalendip en Kokoscoupe met ijs, sinaasappel en kokossaus toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 2-3 personen:
1 pak Conimex Beef Sukiyaki (maaltijdpakket) Conimex Wok Olie 300 g biefstukreepjes 300 g peultjes 1 blikje ananasstukjes 6 lente-uitjes 3 eetl. citroensap 1 eetl. Conimex Sojasaus