Beef Sukiyaki met lente-ui, rijst en Japanse sesamsalade

home > conimex-recepten > Beef Sukiyaki met lente-ui, rijst en Japanse sesamsalade

Meng de marinademix (uit het pak) in een kom met 2 el olie. Schep de biefstukreepjes erdoor. 10 minuten laten marineren.

Kook de rijst (uit het pak) in 15 minuten gaar. Afgieten.

Snijd ondertussen de ijsbergsla en de paprika in zeer smalle reepjes en de lente-uitjes in smalle ringen (houd wit en groen van de uitjes uit elkaar).

Meng het citroensap, 6 el olie en de sojasaus in een ruime schaal met het sesamzaad en de paprikareepjes. Meng vlak voor het eten met de ijsbergsla.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de biefstukreepjes 2 minuten. Voeg de witte lente-uienringetjes toe en wok nog 1 minuut.

Voeg 2 dl koud water en de sausmix (uit het pak) toe. Breng al roerend aan de kook. Voeg de mirin (uit het pak) toe en warm 1 minuut mee.

Verdeel de rijst over 2-3 borden, schep de sukiyaki ernaast en bestrooi met groene lente-uienringetjes. Geef de salade erbij.

Op tafel
Lekker met knapperige Conimex Kroepoek Cassave.

Lekker anders kan ook:
Voeg de paprika niet aan de salade toe, maar snijd hem in zeer kleine stukjes en wok hem mee met de biefstukreepjes.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Visballetjes met sweet-chilikoriandersaus en Peertjes in limoensiroop toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 2-3 personen:

1 pak Conimex Beef Sukiyaki (maaltijdpakket) Conimex Wok Olie 300 g (lange) biefstukreepjes 1 kleine krop ijsbergsla 1 rode paprika 10 lente-uitjes 2 el citroensap 1 el Conimex Sojasaus 4 el geroosterd sesamzaad