Cashew Chicken met Shii-take
home > conimex-recepten > Cashew Chicken met Shii-take
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de noedels (uit het pak) toe en kook deze in ca. 3 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en meng met de kipkruidenmix (uit het pak).
Maak de shii-takes zo nodig schoon (meestal is dat niet nodig) en snijd ze in vieren of plakjes.
Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) in lange repen en de worteltjes in schuine dunne plakken.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de plakjes wortel 3 minuten.
Wok daarna de kipstukjes 5 minuten mee. Voeg de shii-takes en de lente-uitjes toe en wok nog 2 minuten.
Roer de sojasausmix (uit het pak) en 3 dl water erdoor en ca. 2 minuten zachtjes laten koken. Schep de afgekoelde noedels, de selderij en de cashewnoten (uit het pak) erdoor en wok nog 1 minuut.
Schep de cashew chicken in diepe borden of kommen.
Lekker anders kan ook
Je kunt in plaats van de kipfilet ook (rauwe) garnalen wokken en in plaats van selderij kan je ook koriander gebruiken. Voeg dan ook een beetje limoensap toe.
Op tafel
Zet Conimex Atjar Tjampoer, Mango Chutney en Sambal Brandal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
1 grote struik paksoi
2 grote tomaten
Conimex Wok Olie
400 g (roerbak)vleesreepjes
1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer
1 pak Conimex Wok Rolls
75 g taugé
Conimex Gebakken Uitjes