Chinese Miesalade met garnalen en ketjap-sinaasappeldressing
home > conimex-recepten > Chinese Miesalade met garnalen en ketjap-sinaasappeldressing
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Kook ondertussen het sap op een matig hoog vuur in tot minstens de helft. Af laten koelen.
Was en snijd de kool in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kool 4 minuten. Voeg de kerrie toe en wok nog 1 minuut. Breng op smaak met wat zout en peper. Af laten koelen.
Meng het ingekookte sap met de ketjap, een scheutje olie en naar smaak wat zout en peper.
Meng in een grote schaal de mie met de kool, de garnalen, de dressing en de helft van de bieslook. Breng eventueel verder op smaak met wat zout, peper en/of extra ketjap. Bestrooi met de rest van de bieslook.
Op tafel
Geef er voor een krokant accent Conimex Kroepoek Saté of Gebakken Uitjes bij.
Lekker anders kan ook:
Vervang de garnalen door (kip)gehakt. Voeg een extra scheutje citroen- of limoensap toe aan de dressing.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Salade met gebakken Thaise mosselen en Ananassalade en verse munt met vanille-ijs toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
1 zak (250 g) Conimex Chinese Eiermie 3 dl sinaasappelsap 1 spitskool Conimex Wok Olie 1 eetl. Conimex Kerrie Djawa 4 eetl. Conimex Ketjap Manis 400 g roze gepelde garnalen 4 eetl. fijngeknipte bieslook