Chinese Mihoen met lente-uitjes en sesam
home > conimex-recepten > Chinese Mihoen met lente-uitjes en sesam
Snijd de bacon in reepjes en de hamlapjes in heel kleine blokjes.
Meng de marinademix (uit het pakje) met 2 eetl. olie. Voeg de vleesblokjes toe en marineer 5 min.
Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de lente-uitjes in smalle ringen.
Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesblokjes en de bacon 5 min. Voeg de spitskool en de lente-uitjes toe en wok 5 min. Schep de kruidenmix (uit het pakje), de mihoen en het sesamzaad erdoor. Wok nog een paar min. tot alles goed warm is geworden.
Verdeel de mihoen over 4 kommen of borden .
Op tafel
Zet Conimex Smaakmakers Ketjap Manis en knapperige Gebakken Uitjes op tafel om zelf naar smaak toe te voegen
Lekker anders kan ook:
Deze combinatie is ook heel lekker als salade. Laat het gewokte vlees afkoelen. Wok de spitskool 2 min., voeg dan de kruidenmix toe en wok nog 1 minuut. Zet het vuur uit, meng alle ingrediënten en voeg naar smaak wat citroensap en olie toe. Lauwwarm of koud serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
100 g bacon 200 g hamlapjes 1 pakje Conimex Mix voor Mihoen Speciaal Conimex Wok Olie 1 zak (250 g) Conimex Mihoen 1 bosje lente-uitjes 600 g gesneden spitskool 2 eetl. geroosterd sesamzaad