Chinese mihoen met spekjes, wortel en basilicum
home > conimex-recepten > Chinese mihoen met spekjes, wortel en basilicum
Meng de marinademix (uit het pakje) met 2 el olie en marineer de spekblokjes hier een paar minuten in.
Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Snijd de worteltjes in schuine plakjes.
Verhit een wok en wok de spekblokjes 3 minuten.
Voeg de wortel toe en wok 5 minuten mee.
Schep de mihoen, de helft van de citroenrasp en de basilicum, de kruidenmix (uit het pakje) en naar smaak wat citroensap erdoor, wok nog 2 minuten.
Schep de mihoen op 4 borden en bestrooi met de rest van de citroenrasp en de basilicum.
Op tafel
Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes op tafel.
Lekker anders kan ook:
Vervang de spekblokjes door gerookte kipreepjes. Wok deze 1 minuut in wat Wok Olie en voeg dan de wortel etc. toe.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes met dip en Citroenmousse met kokos toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
1 pakje Conimex Mix voor Mihoen Speciaal Conimex Wok Olie 150 g spekblokjes 1 zak Conimex Mihoen 1 citroen 600 g geschrapte worteltjes 6 eetl. fijngesneden basilicum