Gegrilde kip met Ketjap Satésaus en Chinese kool
home > conimex-recepten > Gegrilde kip met Ketjap Satésaus en Chinese kool
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de kip in dunne plakjes. Meng met de djintan, wat peper en zout en 1 el wok olie. Snijd de kool in dunne reepjes.
Verhit een grillplaat of grillpan en gril de plakjes kip in ca. 10 minuten rondom gaar en goudbruin. Verhit ondertussen ook een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kool 2 minuten. Breng op smaak met wat peper en zout en eventueel wat djintan.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de warme rijst en kool over 4 grote borden en leg de gegrilde kip ernaast. Schep wat satésaus over de kip en de kool.
Op tafel
Geef er Conimex Sambal Manis bij voor wat extra pit.
Lekker anders kan ook:
Vervang de plakjes kip door plakjes biefstuk of varkensfiletlapjes à la minute.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
400 g witte rijst 400 g kipfilet 3 theel. Conimex Djintan peper, zout Conimex Wok Olie Chinese kool Conimex Satésaus Ketjap Manis