Gegrilde zalm met kerrie-paddenstoelen en ketjapmie
home > conimex-recepten > Gegrilde zalm met kerrie-paddenstoelen en ketjapmie
Maak de paddenstoelen schoon en halveer eventueel de grote exemplaren.
Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg na het afgieten
een scheutje ketjap toe. Goed mengen.
Bestrijk de zalmfilets met wat ketjap en kort laten trekken.
Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok de
paddenstoelen 2 minuten.
Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook. Ca. 5 minuten
zachtjes laten pruttelen.
Doe een scheutje olie in een hete grillpan of koekenpan en gril de zalm voor-
zichtig ca. 2 minuten aan elke zijde (de zalm blijft wat rosé van binnen).
Verdeel de ketjapmie over 4 borden, leg de zalm erop en geef de kerrie-
paddenstoelen ernaast.
Op tafel
Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes op tafel om erover te strooien..
Lekker anders kan ook:
Voeg aan de Ketjap wat Sambal Brandal toe.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Salade met gerookte kip en ananas en Limoenkwark toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
600 g gemengde paddenstoelen
1 zak Conimex Chinese Eiermie
Ketjap Manis
Conimex Wok Olie
4 zalmfilets (elk ca. 100 g)
Conimex Boemboe voor
Kerrie Groenten