Gewokte Hot Ajam met gember, broccoli en basmati rijst

home > conimex-recepten > Gewokte Hot Ajam met gember, broccoli en basmati rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Meng de marinademix (uit het pakje) met 4 eetl. olie. Voeg de kip toe en marineer 5 min.

Pel en snijd de uien in ringen. Schil de gember en hak het fijn.

Kook de broccoli 6 min. in kokend water. Afgieten en laten uitlekken.

Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes kip 5 min. Voeg de ui en de gember toe en wok nog 3 min. Voeg de broccoli toe en wok nog 3 min. Roer de sausmix (uit het pakje) en 300 ml koud water erdoor. Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.

Schep de rijst in 4 kommen of op borden en verdeel de hot ajam met gember en broccoli erover.

Op tafel
Geef er de nieuwe, Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij, die is lekker pittig en krokant.

Lekker anders kan ook:
De broccoli kan worden vervangen door bloemkool of sperzieboontjes. Wie het iets minder pittig wil, kan de Mix voor Hot Ajam vervangen door de Javaanse Conimex Mix voor Ajam Kerrie Madras.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g basmati rijst 400 g kipfilet 1 pakje Conimex Mix voor Hot Ajam Conimex Wok Olie 2 rode uien 50 g verse gember 600 g broccoliroosjes