Gewokte Knoflook-Korianderrijst met vis en boontjes
home > conimex-recepten > Gewokte Knoflook-Korianderrijst met vis en boontjes
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de worteltjes in plakjes. Pel en snijd de ui fijn.
Kook de boontjes en de worteltjes 5 min. in ruim kokend water. Afgieten.
Snijd de visfilets in stukjes van ca. 3 cm.
Verhit een scheutje olie in een wok. Bak de visstukjes rondom lichtbruin. Haal ze even uit de pan. Bak vervolgens de boontjes en de worteltjes 4 min.
Schep de rijst en de woksaus erdoor en roerbak nog 3 min. Schep de helft van de koriander en de visstukjes erdoor en warm goed door.
Verdeel de knoflook-korianderrijst over 4 grote borden of kommen en bestrooi met de rest van de koriander.
Op tafel
Geef er Conimex Smaakmaker Seroendeng bij voor een knappertje.
Lekker anders kan ook:
Vervang de visfilet door gepelde garnalen.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
400 g witte rijst 200 g geschrapte worteltjes 2 uien 300 g gebroken sperzieboontjes 400 g stevige visfilet (bijv. pangasius) Conimex Wok Olie 10 eetl. Conimex Woksaus Knoflook Koriander 3 eetl. fijngehakte koriander