Gewokte zalm met ketjap-citroensaus

home > conimex-recepten > Gewokte zalm met ketjap-citroensaus

Was en snijd de spitskool in smalle reepjes. Snijd de zalm in blokjes. Meng de zalm met 2 el ketjap en laat ca. 10 minuten marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers uit. Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de zalmblokjes
voorzichtig in ca. 5 minuten. Voeg de rest van de ketjap, de citroenschil en
naar smaak citroensap, wat zout en wat peper toe. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de spitskool 5 minuten.
Breng op smaak met een scheutje ketjap. Meng de rijst met de peterselie en verdeel over 4 borden. Schep de zalm en
de spitskool ernaast.

Op tafel
Zet Conimex Sambal Manis op tafel voor degenen die van extra pit houden.

Lekker anders kan ook:
Vervang de spitskool door paksoi of Chinese kool.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Aziatische vlaflip toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

1 grote spitskool 400 g zalmfilet 4 el Conimex Ketjap Manis 400 g witte rijst 1 citroen Conimex Wok Olie zout, peper 4 el fijngehakte peterselie