Indische vis met wokgroenten en kerrierijst
home > conimex-recepten > Indische vis met wokgroenten en kerrierijst
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de visfilet in blokjes van ca. 3 cm. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en bak hierin ca. 4 minuten voorzichtig de blokjes vis goudbruin. Haal ze uit de wok en laat ze goed uitlekken.
Roerbak in de wok de groenten 5 minuten. Voeg de sambal en de helft van de kerrie toe en wok 2 minuten mee.
Voeg de woksaus toe aan de groenten. Goed omscheppen en goed doorwarmen. Schep voorzichtig de visblokjes erdoor.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de knoflook en de rest van de kerrie 1 minuut. Meng met de warme rijst en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
Verdeel de kerrierijst over 4 diepe borden en schep de Indische vis erover.
Op tafel
Zet knapperige Conimex Seroendeng en frisse Gebakken Uitjes op tafel.
Lekker anders kan ook:
Vervang de sambal oelek door de pittigere brandal of badjak .
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Maleise kipsaté met ketjap-limoensaus en citroensorbet met toe.
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor 4 personen:
400 g witte rijst 400 g stevige witte visfilet (bijv. pangasius of tilapia) 2 teentjes knoflook Conimex Wok Olie 600 g grofgesneden wokgroenten 1 theel. Conimex Sambal Oelek 1 eetl. Conimex Kerrie Djawa 10 eetl. Conimex Woksaus Zoete Soja